Baharatlı Patates Kızartması
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kökeni Güney Amerika'ya uzanan patates; patates salatası veya patatesli gözleme gibi birçok tarifte kendine yer bulur. Eski zamanda hayvan yemi olarak kullanılan bu besin, günümüzde haşlama, kızartma, közleme gibi farklı tekniklerle sunulur. Kalsiyum ve demir içermesinin yanı sıra, cilt sağlığına da olumlu etkileri vardır. Potasyum değeri yüksek olan patates, sindirim sistemini rahatlatır. Kızartma olarak tüketildiğinde yağ miktarı arttığı için, küçük porsiyonlar tercih edilmelidir. Baharatlı patates kızartması nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, baharatlı patates kızartması tarifine geçebiliriz:

1 Porsiyon Baharatlı Patates Kızartması Kaç Kaloridir?

Baharatlı Patates Kızartması Tarifi İçin

Malzemeler

Baharat karışımı için:

Kızartmak için:

Baharatlı Patates Kızartması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle kullanacağınız patateslerin kabuklarını ince ince soyun ve elma dilimi şeklinde doğrayın.
  2. Doğradığınız patatesleri suda duruladıktan sonra mutlaka kurulayın.
  3. Bir kasede tuz, karabiber, pul biber, sumak, biberiye ve kekik karışımı hazırlayın.
  4. Doğranmış patatesleri bu karışıma bulayıp harmanlayın. Ardından kızgın yağda kızartın.
  5. Servis tabağına kağıt havlu serin ve pişirdiğiniz patatesleri yağını çekmesi için havlunun üzerinde bekletin. Şimdiden afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Baharatlı patates kızartmasını, yanına çok yakışan ve kısa sürede hazırlanan ızgara köfte ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Patatesleri pişirmeden önce, tuz ve buzlu suda bekletebilirsiniz. Bu sayede daha yumuşak bir kıvam alır.
  • Patates kızartmasının daha çıtır olmasını istiyorsanız, fırında pişirmeyi deneyebilirsiniz. 
  • Fırında pişirmeyi düşünüyorsanız, kabuklarını soymadan patateslerin üzerinde küçük çizikler açın. 200 derecede yaklaşık 35 dakika kadar pişirin.
  • Aromalı patates pişirmek için sevdiğiniz baharatlarla harmanlamayı ihmal etmeyin. Pişirdikten sonra kızartma sosları ile süsleyerek lezzetini arttırabilirsiniz.
  • Dilerseniz patatesin üzerinde ufak çizikler açabilir, bu çizikleri tereyağı ve kaşar peyniri ile tatlandırabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Sebze Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Pratik Yemek Tarifleri Atıştırmalık Patatesli Tarifler Kızartma Tarifleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma