Acı Biber Turşusu
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Acı biber, sarımsak ve kaya tuzu ile hazırlanan bu turşu, ortalama 30 gün içinde hazırlanır. Pilav, kebap, sandviç ve birçok yemeğin yanına oldukça yakışan acı biber turşusunun raf ömrü de oldukça uzundur. Malzemeler hazırsa, acı biber turşusu tarifi için detaylara geçebiliriz. 

Alternatif turşu tarifleri için közlenmiş biber turşusu ve kıl biber turşusu tariflerine göz atabilirsiniz. 

Acı Biber Turşusu Tarifi İçin

Malzemeler

Acı Biber Turşusu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Biberler yıkanır kurutulur. 
  2. Kavanoz ve kabağı kaynar su içerisinde 15 dakika bekletilir. Kavanoz çıkartılarak içerisine soyulmuş birkaç parçaya bölünmüş sarımsaklar koyulur. 
  3. Biberler dizilir ve en üstte tekrar sarımsak koyulur ve sirke, şeker tuz eklenir.
  4. Kaynar su koyularak kapağı kapatılır.
  5. Ters çevirerek soğutulur. 
  6. 1 ay sonra açarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun. 
  Püf Noktası
  • Acı biber turşusunun hazır olma süreci ortam şartlarına bağlı olarak değişilik göstermektedir.
  • Acı miktarı biber türüne göre değişmektedir.

Tarif Kategorileri

Konserve Tarifleri Turşu Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma