Basmati Pirinç Pilavı
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Basmati pirinç, B, E ve K vitamini içeren bir pirinç türüdür. Pişerken kendi boyutunun iki katına çıkan basmati pirinç, Türk mutfağında en çok kullanılan baldoya göre daha sağlıklıdır. Bunun nedeni ise glisemik indeksinin düşük olmasıdır. Diyabet hastalarının da tüketebildiği basmati pirinç, yüksek oranda lif içerir ve kalp sağlığını korur. Malzemeler hazırsa, basmati pirinç pilavı tarifine geçebiliriz.

1 Porsiyon Basmati Pirinç Pilavı Kaç Kalori?

Dilerseniz, karnabahar pilavı ve kepse pilavı tarifini de deneyebilirsiniz.

Basmati Pirinç Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Basmati Pirinç Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağı tencereye alır ve iyice yıkanmış olan pirinçte eklenir. Kavrulur.
  2. Birkaç dakika kaynadıktan sonra üzerine kaynar su eklenir. 
  3. Su çekene kadar beklenir ve üzerine bir peçete koyularak 5 dakika demlenmeye alınır. Pilav hazır, afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Pratik Yemek Tarifleri Pilav ve Makarna Tarifleri Pilav Tarifleri Tencere Yemekleri

Benzer Tarifler

Melek Pilavı
Mor havuçlu pilav
Tuy Palovi
Mesfouf
Sarımsaklı pilav ve köy tavuğu
Salçalı Pilav