Patlıcanlı Makarna
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patlıcanlı Makarna Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Baharatlı sos için:

Patlıcanlı Makarna

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Patlıcanları ve kabakları yıkayıp küp küp doğrayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp patlıcan ve kabakları kızartın. Maydanoz, 1 tutam tuz ve karabiber serpip ateşten alın. 
Sarımsakları ezin. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Margarini başka bir tavada eritin. Sarımsak, domates, tuz ve salçayı ekleyip kısık ateşte hafif koyulaşıncaya kadar pişirin.
Makarnayı kaynar tuzlu suda haşlayıp süzün. Kızarmış patlıcan ve kabaklı karışımı makarnaya ekleyin. Hazırladığınız domatesli sosu da ilave edip harmanlayın. Üzerini taze nane yapraklarıyla süsleyip sıcak olarak servis yapın.
Şefin Yorumu : SAĞLIK DEPOSU!
Karbonhidrat, vitamin, mineral ve lif açısından zengin bir yemek. Protein içeren peynir veya et eşliğinde servis yapılırsa komple bir öğün olabilir.
Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Makarna Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Sos Tarifleri Pilav ve Makarna Tarifleri Patlıcanlı Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Pancarlı spagetti
Ravioli
Bal Kabaklı Penne Makarna
Linguni al tartufo (Yer mantarlı linguine)
Orechiette con gamberi (karidesli orecchiette)
Spaghetti alla bolognese