Orechiette Con Gamberi (Karidesli Orecchiette)
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Güney İtalya'nın bir bölgesi olan Puglia'yla özdeşleşen orecchiette makarnası, küçük boyutlardadır. Zencefil, karides, kereviz sapı ve krema ile hazırlanan bu makarna, parmesan peyniri ile zenginleştirilir. Karidesli orecchiette tarifi için detaylara geçebiliriz.

Farklı dünya mutfaklarını sevenler için, İtalyan mutfağı yemekleri listemizi buraya bırakıyoruz.

Orechiette Con Gamberi (Karidesli Orecchiette) Tarifi İçin

Malzemeler

Orechiette Con Gamberi (Karidesli Orecchiette)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle tavaya zeytinyağını ekleyin. 
  2. Yağ biraz ısınınca ince doğranmış rezene, kereviz sapı, zencefil ve kapya biberi ekleyip biraz soteleyin. 
  3. Peşinden karidesleri ekleyip biraz rengi değişince kremayı ekleyin. 
  4. Sonrasında tuz ve karabiber ilave edin. 
  5. Haşladığınız makarnanın suyundan iki kepçe kadar sosunuza koyun. 
  6. Daha sonra ince kıyılmış fesleğenlerinizi ve ardından makarnayı ekleyin. 
  7. 1 dakika kadar pişirmeye devam edip parmesan peynirini üzerine rendeleyin. 
  8. Makarnayı servis tabağına aldıktan sonra üzerine ince kıyılmış Frenk soğanlarını koyarak servis edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Ana Yemek Tarifleri Pilav ve Makarna Tarifleri İtalyan Mutfağı Yemekleri Makarna Tarifleri

Benzer Tarifler

Spagetti Napoliten
Yoğurtlu Makarna
Pancarlı spagetti
Ravioli
Bal Kabaklı Penne Makarna
Linguni al tartufo (Yer mantarlı linguine)