Mac And Cheese
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 55 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ana malzemeleri makaroni makarnası ve cheddar peyniri olan mac and cheese, popüler tariflerden biridir. Avrupa ülkelerinde sık sık tüketilen bu yemeğin en önemli özelliği, içerisinde 4 farklı peynir kullanılmasıdır. Şık görünümü ve lezzeti ile hemen hemen her zevke hitap eden mac and cheese, makarnaların sosla harmanlandıktan sonra fırına atılmasıyla hazırlanır. Malzemeler hazırsa, Şef Emircan Canatar'dan nefis mac and cheese tarifi için detaylara geçebiliriz.

1 Porsiyon Mac and Cheese Kaç Kalori?

Alternatif olarak çok beğenilen cheddar peynirli fırın makarna ve pizza tadında fırın makarna tarifini de deneyebilirsiniz.

Mac And Cheese Tarifi İçin

Malzemeler

Mac and cheese sosu için:

Üzeri için:

Mac And Cheese

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavaya tereyağı ilave edin ve eridikten sonra un koyarak kavurun. Kavrulma sonrasında sütü ilave edin. 
  2. Sırasıyla tüm peynirleri ekleyerek muskat rendeleyin. Tuz ve karabiberi koyduktan sonra mac & cheese sos hazır olur. 
  3. Yoğunlaştığı takdirde süt ile açarak kıvamını ayarlayabilirsiniz. Tuz ve karabiberi kontrollü bir şekilde koymalısınız. 
  4. Sahana ya da döküm bir servis tabağına alarak 250 derece gibi yüksek ısılı bir fırına verip üzeri kızardığında fırından alın. 
  5. Panko, Meksika biber turşusu ve Frenk soğanı ekleyerek servise hazır hale getirin. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Makarnaların haşlama süresini kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Makarnaları haşladıktan sonra sadece suyunu süzün, soğuk sudan geçirmeyin.
  • Tarifte genellikle makaroni makarnası kullanılsa da, küçük makarna çeşitlerinden birini kullanabilirsiniz.
  • Sosa peynirleri ekledikten sonra kıvamı çok koyu olursa, azar azar süt ilave edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Makarna Tarifleri Amerikan Mutfağı Yemekleri Öğle Yemeği Fırın Yemekleri Peynirli Tarifler

Benzer Tarifler

Pancarlı spagetti
Ravioli
Bal Kabaklı Penne Makarna
Linguni al tartufo (Yer mantarlı linguine)
Orechiette con gamberi (karidesli orecchiette)
Spaghetti alla bolognese