Linguni Calamari E Gamberi
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İtalyan mutfağının vazgeçemediği lezzetlerden biri olan kalamar ve karides linguine, çeri domates, kapya biber, frenk soğanı ve domatesli sos ile hazırlanır. Deniz ürünleri sevenlerin vazgeçemeyeceği bu yemek, hem şık sunumu, hem de lezzetiyle aklınızı başınızdan alacak.

Linguni Calamari E Gamberi Tarifi İçin

Malzemeler

Linguni Calamari E Gamberi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle tavaya zeytinyağını, ardından içerisine ince kıyılmış sarımsakları ve pul biberi ekleyin. 
  2. İkiye kesilmiş çeri domateslerinizi ve ince doğranmış közlenmiş kapya biberlerinizi ilave edin. 
  3. Peşinden karides ve kalamarları koyarak rengi biraz değişinceye kadar pişirin. 
  4. Domates sosunuzu ve haşladığınız makarnanın suyundan iki kepçe ekleyelim. 
  5. Tuz, karabiber ve peşinden haşladığımız makarnaları da katarak sosla birlikte 1 dakika kadar kaynatın. 
  6. Fesleğenlerinizi ekleyip bir tur çevirdikten sonra servis tabağına alın. 
  7. Üzerine ince kıyılmış Frenk soğanlarını serperek servis edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Makarna Tarifleri Balık Yemekleri İtalyan Mutfağı Yemekleri Ana Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Spagetti Napoliten
Yoğurtlu Makarna
Pancarlı spagetti
Ravioli
Bal Kabaklı Penne Makarna
Linguni al tartufo (Yer mantarlı linguine)