Kestane Mantarlı Ve Kuru Domatesli Makarna
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kestane Mantarlı Ve Kuru Domatesli Makarna Tarifi İçin

Malzemeler

Kestane Mantarlı Ve Kuru Domatesli Makarna

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Dinlenen makarna hamurunu yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın. Hamurları 3-4 milimetre kalınlığında açın. Yufkayı keskin bir bıçakla yarım santim kalınlığında kesin. Makarnayı tuz eklenmiş kaynar suya ekleyip 10 dakika haşlayın. Bu arada nemli bir bezle sildiğiniz kestane mantarlarını dilimleyin. 2 diş sarımsağın kabuğunu soyup kıyın. 2 yemek kaşığı zeytinyağını tencerede ısıtıp kıyılmış sarımsağı 30 saniye kavurun. Mantar ve küçük parçalar şeklinde kesilmiş kuru domatesleri ekleyip orta ateşte karıştırmaya ara vermeden pişirin. Mantar yumuşadığında 200 ml krema ekleyip 2-3 dakika daha pişirin. Haşladığınız makarnanın suyunu süzün. Sosa ekleyip harmanlayın. Taze kekikle süsleyip sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Domatesli Tarifler Vejetaryen Yemekleri Hamur İşi Tarifleri Makarna Tarifleri Mantarlı Tarifler

Benzer Tarifler

Pancarlı spagetti
Ravioli
Bal Kabaklı Penne Makarna
Linguni al tartufo (Yer mantarlı linguine)
Orechiette con gamberi (karidesli orecchiette)
Spaghetti alla bolognese