Glütensiz Bal Kabaklı Makarna
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Mevsiminde Yemek Ekim yarışmasının gözde tariflerinden bal kabaklı makarna tarifi Gül Can’dan geliyor. Bal kabağı, sarımsak ve tavuk suyu ile hazırlanan bu makarna, rendelenmiş parmesan peyniri ve maydanoz ile zenginleştirilir. İsteğe göre üzerine nohut ve bal kabağı ekleyebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, glutensiz bal kabaklı makarna tarifine geçebiliriz.

Glutensiz ekmek ve glutensiz cookie tarifine de mutlaka göz atın.

Glütensiz Bal Kabaklı Makarna Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Glütensiz Bal Kabaklı Makarna

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Zeytinyağı, sarımsak ve kekiği bir tencereye alarak ısıtın.
  2. Küp doğranmış kabağı ekleyip karıştırın ve yavaşça tavuk suyunu ekleyerek kısık ateşte 30-35 dakika pişirin.
  3. Daha sonra limon suyu, karabiber, tuz ile maydanozu ekleyin ve birkaç dakika daha ocakta tutun.
  4. Bu arada makarnayı bir başka tencerede kaynayan suya atarak pişirin. 
  5. Son olarak pişirdiğiniz makarnayı hazırladığınız kabakla hafifçe karıştırarak servis edin. 

Tarif Kategorileri

Glutensiz Tarifler Makarna Tarifleri Diyet Yemekleri Farklı Sebze Yemekleri

Benzer Tarifler

Pancarlı spagetti
Ravioli
Bal Kabaklı Penne Makarna
Linguni al tartufo (Yer mantarlı linguine)
Orechiette con gamberi (karidesli orecchiette)
Spaghetti alla bolognese