Gül Şerbeti
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Osmanlı'dan miras kalan bir şerbet tarifi ile karşınızdayız. Sıcak havalardan bunalanları böyle alalım. Yalnızca 3 malzeme ile hazırlanan gül şerbeti, özellikle doğum, düğün gibi törenlerde en çok ikram edilen şerbetlerden biridir. Kalabalık sofralarda sunulmasıyla bilinir. Malzemeleriniz hazırsa, nefis mi nefis gül şerbeti tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak reyhan şerbeti ve demirhindi şerbeti tarifini deneyebilirsiniz.

Gül Şerbeti Tarifi İçin

Malzemeler

Gül Şerbeti

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Gül yaprağını az miktar su içinde bir taşım kaynatın (Gülün rengi suya çıkmalı ancak yaprakların rengi ağarmamalı). Elde ettiğiniz suyu ince delikli bir tülbentten süzüp 640 gram şeker ekleyip karıştırın. Soğutup servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Soğuk İçecekler Soğuk Alkolsüz Kokteyl Osmanlı Mutfağı İçecek Tarifleri Alkolsüz İçecekler Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kedi Batmaz
Bayram Çikolatası
Kuşburnu Şerbeti
Armutlu baklava
Karamel soslu bayram tatlısı
Karanfilli tarçın şerbeti