Yoğurtlu Krep Tarifi
Selin Hıdır
1151 Tarif       0 Takipçi
Yoğurtlu Krep Tarifi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yoğurtlu krep tarifi, pratik ve hafif bir kahvaltı alternatifi arayanlar için ideal bir seçenektir. Hem tatlı hem de tuzlu malzemelerle kolayca çeşitlendirilebilen bu yoğurtlu krep tarifi, yumuşacık dokusu ve hafif mayhoş aromasıyla sofralarınıza taptaze bir lezzet katıyor. Kısa sürede hazırlanan ve pişirilen bu tarif, hem çocukların hem de yetişkinlerin favorisi olacak, kahvaltı ve brunch sofralarınızın vazgeçilmezi haline gelecek. Peki; yoğurtlu krep nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Yumurtasız Krep tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon yoğurtlu krep kaç kaloridir?

Bir porsiyon yoğurtlu krep 120 kaloridir.

Yoğurtlu Krep Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Yoğurtlu krep tarifi malzemeleri için alternatif öneriler:

Yoğurt Alternatifleri:

Un Alternatifleri:

Süt Alternatifleri:

Yağ Alternatifleri:

Tatlandırıcı Alternatifleri (isteğe bağlı):

Yoğurtlu Krep Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yoğurt ve yumurtayı bir kapta çırpın.
  2. Sütü ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  3. Un, kabartma tozu ve tuzu eleyerek karışıma yavaş yavaş ekleyin, topak kalmayacak şekilde pürüzsüz bir hamur elde edin.
  4. Yapışmaz bir tavayı orta ateşte ısıtın, gerekiyorsa çok az yağ sürün.
  5. Hamurdan kepçe ile alıp tavaya dökün, her iki tarafını da altın sarısı olana kadar pişirin.
  6. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Yoğurtlu krep tarifi hem tatlılarla (bal, reçel, taze meyveler, çikolata sosu) hem de tuzlu malzemelerle (peynir, ıspanak, mantar sote) mükemmel uyum sağlar.
  • Çilek, muz, yaban mersini gibi meyvelerle servis ederek hem görsel hem tat olarak zenginleştirebilirsiniz.
  • Yanında sarımsaklı yoğurt, naneli yoğurt sosu veya hafifçe ballı yoğurt sunabilirsiniz.
  • Yanına taze sıkılmış portakal suyu veya kahve ile harika bir başlangıç olur.
  • İçine peynir, jambon veya sebze sote koyarak pratik ana yemek hazırlayabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Çok ince krep hamuru pişerken kolayca kuruyabilir, ideal kalınlık için orta yoğunlukta olmasına dikkat edin.
  • Topaklanmayı önlemek için unu mutlaka eleyerek ekleyin.
  • Yapışmaz tavayı iyice ısıtmak kreplerin yapışmadan kolayca çevrilmesini sağlar.
  • Pişirme sırasında çok fazla hamur dökmeyin rep çok kalın olursa pişirme süresi uzar ve içi hamur kalabilir.
  • Hamuru dinlendirin mümkünse hamuru 10-15 dakika dinlendirin, böylece un iyice sıvıyla bütünleşir ve krepler daha yumuşak olur.

Tarif Kategorileri

Farklı Hamur İşi Tarifler Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Pratik Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Anadolu’nun Krep Lezzeti: Cızlama Tarifi
Unsuz Mayasız: Fit Lavaş Tarifi
Haşhaşlı Cevizli Çörek Tarifi
Yağ Çekmeyen Kabartma Tozlu Pişi
Kabartma Tozlu Pişi Tarifi
Kahvaltılık Mayasız Bazlama Tarifi