Kahvaltılık Çörek
Selin Hıdır
796 Tarif       0 Takipçi
 Kahvaltılık Çörek
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kahvaltılık Çörek Tarifi: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek nefis bir tarif arıyorsanız, kahvaltılık çörek tarifi tam size göre! Bu kolay ve pratik kahvaltılık çörek tarifi, içindeki peynirler ve yumuşacık hamuruyla sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olacak. Çörekler fırından çıktığında sıcakken, üzerine sürülen yumurta sarısı ve çörek otu sayesinde harika bir çıtırlık elde ediyorsunuz. Üzerine bal ya da tereyağı sürerek tatlandırabileceğiniz kahvaltılık çörek tarifi ile ailenize ve misafirlerinize unutulmaz bir lezzet sunabilirsiniz. Peki; kahvaltılık çörek nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Mahlepli Çörek tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon kahvaltılık çörek kaç kaloridir?

Bir porsiyon kahvaltılık çörek 250 kaloridir.

Kahvaltılık Çörek Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur İçin:

İç Harcı İçin:

Üzeri İçin:

Kahvaltılık Çörek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ilık süt, şeker ve mayayı karıştırın. Üzerini örtüp 5–10 dakika bekletin.
  2. Yumurtaları (birinin sarısı ayrılacak), zeytinyağını ve tuzu ilave edin. Karıştırın.
  3. Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak ve hafif yapışan bir hamur yoğurun.
  4. Peyniri ve maydanozu hamura yedirin.
  5. Hamuru yağlanmış kaba alın, bastırarak yayın ve 40 dakika kadar mayalandırın.
  6. Hamuru 8 parçaya bölün, yumurta sarısı sürün, susam ve çörek otu serpin.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar 25–30 dakika pişirin.
  8. Fırından çıkan kahvaltılık çörekleri sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Fırından çıktıktan sonra ilk 10–15 dakika içinde servis edilirse, çöreklerin içi yumuşacık, dışı ise hafif çıtır olur.
  • Zeytin, domates, salatalık, bal-tereyağı ikilisi, kaymak veya ev yapımı reçellerle birlikte sunulabilir.
  • Demli bir çay veya ev yapımı naneli ayranla çok iyi gider. Çocuklar için taze sıkılmış portakal suyu önerilir.
  • Küçük boyutlarda yaparsan brunch sofraları veya kalabalık davetlerde şık bir sunum elde edebilirsin.
  Püf Noktası
  • Sütün mutlaka ılık olması gerekir; çok sıcak olursa maya yanar, çok soğuk olursa hamur kabarmaz.
  • Hamuru fazla unla boğmayın. Ele hafif yapışan yumuşak kıvamda kalmalı; un fazla olursa çörek sert olur.
  • Mayalanma süresini kısaltmayın. Oda sıcaklığı düşükse süre uzayabilir, hamur kabarana kadar bekleyin.
  • Peynirli yapıyorsanız: İç harca tuzlu peynir kullanırken tuz miktarını dengeleyin.
  • Üzerine sürülen yumurta sarısına çok az süt veya sıvı yağ eklerseniz daha parlak ve çıtır olur.
  • Fırına göre pişme süresi değişebilir, altı ve üstü kızarana kadar takip ederek pişirin.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Çörek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler Kahvaltılık Tarifler Tuzlu Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Ispanaklı Akıtma
Mayasız Bazlama
Oladi tarifi
Şebit Tarifi
Pastane Tuzlusu
Ispanaklı Pizza