Yaban Mersinli Milföy Tart
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Zihinsel gelişime destek olan yaban mersini, idrar yollarını temizleyen bir besindir. Aynı zamanda kan şekerini düzenleyerek kalp hastalıklarına yakalanma riskini düşürür. Doğal bir antidepresan kaynağı olan yabam mersin, depresyon, uykusuzluk gibi sorunların tedavisinde de etkilidir. Faydaları saymakla bitmeyen bu meyveyi, tart yapımında da kullandık ve çay saatleri için nefis bir tat ortaya çıktı. Malzemeleriniz hazırsa, yaban mersinli tart tarifine başlayabiliriz.

Alternatif olarak çilekli milföy tart tarifini de deneyebilirsiniz.

Yaban Mersinli Milföy Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Yaban Mersinli Milföy Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Milföy hamurlarını kare olacak şekilde yan yana yerleştirin ve merdane ile üzerinden geçerek yapışmalarını sağlayın. Kare şeklinde fırın kabına yağlı kağıt serip hamuru içine yerleştirin. Üzerine tekrar yağlı kağıt serin ve ağırlık yapması için orta kısmına bakliyat doldurun. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Labne peyniri, krema, şeker, pudra şeker,vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu mikserle iyice çırpın. Kremayı soğuyan hamurun üzerine yayın. Yaban mersini ile üzerini doldurup buzdolabında soğumaya bırakın. İsteğe göre kaymaklı dondurma ile servis yapın.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tatlı Hamur İşi Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Tart Tarifleri Milföylü Tarifler

Benzer Tarifler

Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart
Balkabaklı Mini Tart
Armutlu cevizli cheesecake tart
Cevizli şekerlemeli çikolatalı tart