Vanilya Kremalı Tart
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hafifliği ile bilinen vanilya aromasını, bu kez tart hamuru ile birleştirdik. Çay saatlerinde sunulan vanilya kremalı tartları, kalpli kalıplara yerleştirerek şık bir görünüm yakalayabilirsiniz. Tartların lezzetini arttırmak için üzerine çilek, vişne, böğürtlen gibi meyveler eklemeyi de unutmayın. Hazırsanız, vanilya kremalı tart tarifi için detaylara geçebiliriz.

Tart tarifleri arasında çok beğenilen, ev yapımı çilekli tartı da notlarınız arasına ekleyin.

Vanilya Kremalı Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Tart hamuru için

Vanilyalı krema için

Vanilya Kremalı Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Vanilyalı krema için sütü tencereye alıp kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Yumurta sarıları, şeker ve mısır nişastasını bir kapta mikserle çırpıp başka bir tencereye alın.
  2. Sıcak sütü çırpmaya devam ederek yumurta sarılı karışımın üzerine yavaşça ekleyin. Kremayı orta ateşte kaynama noktasına gelene kadar karıştırarak pişirin.
  3. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Vanilya esansını ekleyip çırpın. Tereyağını ilave edip eriyene kadar çırpmaya devam edin.
  4. Tart hamuru için, unu, şekeri ve tuzu mutfak robotunda karıştırın. Küp küp kestiğiniz soğuk tereyağını ekleyip minik bezelye büyüklüğünde parçalar haline gelene kadar karıştırın.
  5. Yumurta sarısını ekleyin ve hızlıca yoğurun. Hamuru ince açıp şekilli kalıplara yerleştirin. Üzerine bastırarak düzleştirin.
  6. Streç folyoya sarıp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Fırını 190 derecede ısıtın. Hamuru 23 cm çapında tart kalıbının içine yayın.
  7. Hamurun üzerine bir parça yağlı kağıt yayıp üzerine bolca nohut ekleyin. Bu şekilde sıcak fırında 25 dakika pişirin.
  8. Kağıt ve nohutları alıp hamuru 8 dakika daha pişirin. Hamuru fırından aldıktan sonra oda ısısına gelene kadar bekletin. Vanilyalı kremayı tartların içine doldurun. Buzdolabında 1 saat bekletip servis yapın.

Nefis vanilya aroması için tarifte esans yerine vanilya tohumlarını kullanırsanız şık bir görünüm yakalarsınız.

Tarif Kategorileri

Tart Tarifleri Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tatlı Tarifleri Kremalı Tatlılar

Benzer Tarifler

Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart
Balkabaklı Mini Tart
Armutlu cevizli cheesecake tart
Cevizli şekerlemeli çikolatalı tart