Tahinli Ve Patlıcanlı Tart
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tahinli Ve Patlıcanlı Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Sosu için

Üzeri için

Tahinli Ve Patlıcanlı Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Hamur için, tereyağı ile tahini mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Teker teker yumurta sarılarını ekleyerek çırpmaya devam edin. Unu ekleyerek yoğurun. Hamuru yassılaştırıp streç filme sarın ve 1 saat buzdolabında soğutun. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Hamuru yağlı kağıt arasında tart kalıbına uygun büyüklükte merdane ile açın. Yağlanmış dikdörtgen tart kalıbına yerleştirin. Üzerine yağlı kağıt serip ağırlık yapması için bakliyat doldurun ve fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından alarak oda ısısında soğumaya bırakın. Domatesleri zeytinyağı, tuz ve karabiber ile harmanlayıp fırın tepsisine yayın. 160 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Közlenmiş patlıcana tahin, tuz ve 50 gr ufalanmış beyaz peynir ekleyip karıştırın. Karışımı tart tabanına yayın. Domatesleri ve zeytinleri tart tabanına doldurun. Beyaz peyniri küçük parçalara bölüp üzerine yerleştirin. 180 derece fırında 10 dakika pişirip biberiye yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart
Balkabaklı Mini Tart
Armutlu cevizli cheesecake tart
Cevizli şekerlemeli çikolatalı tart