Narlı Ve Çikolatalı Mini Turtalar
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Narlı Ve Çikolatalı Mini Turtalar Tarifi İçin

Malzemeler

İç malzemesi için:

Üzeri için:

Narlı Ve Çikolatalı Mini Turtalar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Oda ısısında yumuşamış tereyağı ile yumurtayı hamur yoğurma kabına alıp krem haline gelene kadar karıştırın. Şeker ile rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edip karıştırmaya devam edin. En son elenmiş un ve kabartma tozu ile harmanlanmış karışımı ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru toparlayıp buzdolabında 15 dakika bekletin.
  2. İç malzemesi için ayıklanmış nar tanelerinin yarısının suyunu sıkıp tel süzgeçten geçirin. Nar suyunu, şekeri, nişastayı ve tarçını sos tenceresine alın. Kıvam alana kadar pişirdikten sonra ocaktan alın ve diri nar tanelerini ve damla çikolataları ekleyip karıştırın.
  3. Hamuru sekiz eşit parçaya ayırın. Küçük yağlanmış tart kalıplarının içini ve kenarlarını da kaplayacak şekilde yayın. Narlı harcı tart hamurunun üzerine dökün. Kalan küçük hamurları un serpilmiş tezgahın üzerinde, tartıklı şeritler olacak şekilde hazırlayın. Bu hamurları kafes gibi tart kalıbının üzerinde şekillendirin. Üzerlerine pudra şekeri ve yumurta sarısı karışımından sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 20-25 dakika pis¸irin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Öğle Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart
Balkabaklı Mini Tart
Armutlu cevizli cheesecake tart
Cevizli şekerlemeli çikolatalı tart