Narlı Tart
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İçeriğinde bol miktarda demir, polypenol, C vitamini ve potasyum barındıran nar, bağışıklık sistemini güçlendirir. Şeker ve kolesterol seviyesini dengelerken, kanser hücrelerinin gelişmesine ve yayılmasına engel olur. Hazırsanız, narlı tart tarifine başlayabiliriz.

Nefis çilekli tart tarifi için sayfamızı ziyaret edin.

Narlı Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Tart hamuru için

Narlı krema için

Üzeri için

Narlı Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tart hamuru için un, file badem, şeker ve tuzu geniş bir kasede karıştırın. Tereyağını ilave ederek parmak uçlarınızla hamuru karıştırın.
  2. Yumurta ve suyu ilave edip hamur kıvam alıncaya kadar yoğurun. Hamuru yağlı kağıt serili bir tart kalıbına yayın.
  3. Fazla kabarmaması için üzerine çatalla delikler açıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Dinlene hamuru önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
  4. Nar kreması için nar suyu, su, toz şeker ve nişastayı bir sos tenceresine sürekli karıştırarak kaynatın. Katılaşmaya başlayınca ocaktan alıp karıştırarak soğutun.
  5. Labne peynirini ekleyip bir tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Ayıklanmış nar tanelerini ilave edip tekrar karıştırın.
  6. Kremayı soğumuş olan tart hamurunun üzerine yayın. Nar taneleri ve Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tart Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart
Balkabaklı Mini Tart
Armutlu cevizli cheesecake tart
Cevizli şekerlemeli çikolatalı tart