Çilekli Tart
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ana vatanı Amerika olarak bilinen çilek, gülgiller familyasındandır. Vücudun savunma mekanizmasını güçlendiren bu besin, ülkemizde en çok Mersin ve çevresinde yetiştirilir. İçeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde, toksinlerin giderilmesine yardımcı olur. Cilt sağlığını koruduğu için, maske yapımında da kullanılır. Dünyanın birçok yerinde tüketilen tart ise; çilek, muz, böğürtlen ve şeftali gibi meyvelerle birlikte sunulur. Dilerseniz, kendinizi ve sevdiklerinizi şımartmak için hazırlayabileceğiniz jöleli çilekli tart nasıl yapılır birlikte görelim.

1 Porsiyon Çilekli Tart Kaç Kaloridir?

Çilekli Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Tart için:

Pastacı Kreması için:

Çilekli Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağı ve şeker pürüzsüz olana kadar çırpılır. Yumurta eklenir, ardından un eklenir. Bir hamur oluşturmak için ellerinizle birleştirin. 
  2. Hamur haline geldikten sonra 30 dakika buzdolabında soğutulur. Bir yüzeye un serpilir. Hamur 26 cm’lik bir daire olacak şekilde açılır. 
  3. 23 cm’lik bir tart kalıbı hamurla bir çıkıntı bırakarak hizalanır. Oluşan hava kabarcıklarını durdurmak için tabanı bir çatalla delinir. 30 dakika soğutulur. 
  4. Fırın 200 derecede ısıtılır. Tartın üzerine yağlı kağıt serilir, bakliyat koyularak 15 dakika pişirilir. Ardından yağlı kağıt alınarak kızarana kadar 15-20 dakika daha pişirilir. Tart soğumaya bırakılır. 
  5. Pastacı kreması için; süt, krema ve vanilya karıştırılır, orta ateşte pişirilir. Ayrı bir kapta yumurta sarıları ve şeker beyazlaşana kadar çırpılır, un ilave edilir. 
  6. Sıcak krema yavaş yavaş karışıma eklenir. Ardından süzgeçten geçirilerek ocağa alınır ve kıvam alana kadar pişirilir. 
  7. Altını kapattıktan sonra tereyağı ilave edilir ve çırpılır, soğumaya bırakılır. Tart üzerine çilek reçeli sürülür, ardından krema sürülür. 
  8. Çilekler ikiye bölünerek üzerine dizilir. Soğuk şekilde servis edilir. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Tart yapımında dikkat edilmesi gereken ilk nokta, malzemelerin soğuk olmasıdır. Tarife başlamadan önce malzemeleri dolapta bekletin.
  • Hamuru hazırladıktan sonra tortu oluşmaması için, bir kez mikserden geçirin.
  • Vaktiniz varsa, hamurun üzerini streçle örtün ve 15 dakika bekletin.
  • Tartın çıtır olması ve kırılmaması için mutlaka tart kalıbı kullanın.
  • Pişen hamuru kalıptan çıkarmadan önce soğumasını bekleyin. Aksi takdirde tart dağılmaya başlayacaktır.
  • Çileklerin daha parlak görünmesi için, meyveli tart jölesi ve sulandırılmış çilek reçeli dökebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Tart Tarifleri Tatlı Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tatlı Hamur İşi Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart
Balkabaklı Mini Tart
Armutlu cevizli cheesecake tart
Cevizli şekerlemeli çikolatalı tart