Beyaz Çikolata Soslu Ve Çilekli Tart
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tatlı krizlerine son verecek beyaz çikolata soslu ve çilekli tart nasıl yapılır? Hazırsanız, beyaz çikolata soslu ve çilekli tart tarifine geçebiliriz.

Beyaz Çikolata Soslu Ve Çilekli Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Sosu için

Beyaz Çikolata Soslu Ve Çilekli Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin bir kapta tart hamuru için gerekli tüm malzemeyi karıştırıp iyice yoğurun. Tart kalıbını margarin ile yağlayın.
  2. Tart hamurunu merdane yardımıyla üzerine un serperek tart kalıbının büyüklüğüne göre açın. Kalıba hamuru yerleştirin.
  3. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Çilekleri ayıklayıp yıkayın.
  4. Tencereye su ve toz şekeri alıp kaynatın. Mısır nişastasını 1 çay bardağı su ile karıştırın ve kaynayan tencereye yavaş yavaş ilave edip karıştırın.
  5. Tencereyi ocaktan alıp üzerine 1 paket jöle ilave edip iyice karıştırın. Bol suyla yıkanmış ve temizlenmiş çilekleri ekleyin.
  6. Fırından çıkarıp soğuttuğunuz tartın üzerine döküp yayın. Diğer yanda kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtıp ocaktan alın.
  7. Üzerine beyaz çikolatayı kırarak ekleyin ve karıştırın. Çikolata eridikten sonra buzdolabında soğutun. Ardından mikser yardımıyla çırpın.
  8. Dinlendirdiğiniz tartı dilimleyerek servis tabaklarına alın. Krema sıkma torbası ile sosu çileklerin üzerine sıkın ve servis yapın. Afiyet olsun.

Avrupa ülkelerinde sık sık tüketilen klasik çilekli tart tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Çikolatalı Tatlı Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Tart Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart
Balkabaklı Mini Tart
Armutlu cevizli cheesecake tart
Cevizli şekerlemeli çikolatalı tart