Taze Patatesli Ve Biberiyeli Poğaça
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Taze Patatesli Ve Biberiyeli Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için

İç harcı için

Üzeri için

Taze Patatesli Ve Biberiyeli Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

3 su bardağı un, tuz, şeker ve mayayı geniş bir kapta harmanlayın. Süt, su, yağ ekleyip karıştırın. Kalan unu azar azar ekleyin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur için gerekirse un ilavesi yapın. Üzerini nemli bir bezle örterek 1 saat dinlendirin. Patatesleri küçük küp şeklinde doğrayıp haşlayın. Suyunu süzerek soğumaya bırakın. Tavada patates ve biberiye yapraklarını zeytinyağı ile birkaç dakika soteleyin. Tuz ve karabiber ekleyin. Hamurdan parçalar koparıp elinizle düzleştirin. Patates harcından bir miktar içine yerleştirip kapatın. Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirip 30 dakika bekletin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirdikten sonra 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Tarif Kategorileri

Atıştırmalık Poğaça Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça