Taze Otlu Bayatlamayan Poğaça
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Taze Otlu Bayatlamayan Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

İç harcı için

Taze Otlu Bayatlamayan Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu geniş bir yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp maya, tuz ve şekeri ilave edin ve harmanlayın. Zeytinyağı, maden suyu, yumurta akı ve unu ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamuru streç filmle sarıp 20 dakika bekletin. 
  2. İç harcı için rendelenmiş beyaz peynir ve ince kıydığınız yeşillikleri geniş bir kasede karıştırın. Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın. İç harcından bir tatlı kaşığı kadar koyarak kapatın. Elinizle yuvarlayarak şekil verin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 
  3. Mayalanması için 15 dakika daha dinlendirin. Yumurta sarısı ve sütü bir kasede çırpın. Dinlenen poğaçaların üzerine sürüp susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar 20-25 dakika pişirip servis yapın.
  4. Maydanozla harmanlanan bayatlamayan poğaça tarifine göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Vejetaryen Yemekleri Poğaça Tarifleri Atıştırmalık Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça