Taze Kekikli Poğaça
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Taze Kekikli Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Taze Kekikli Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Margarin, yoğurt, kekik yaprakları, ayçiçek yağı, yumurta akı ve tuzu bir kapta karıştırın.
  2. Elenmiş un, karbonat ve limon suyunu ilave edip yoğurun.
  3. Elde edilne hamur ele yapışmamalı duruma göre un ilavesi yapabilirsiniz.
  4. Hamurdan küçük bezeler alın ve yuvarlayın.
  5. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp kekik serpiştirin.
  6. Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  7. Ilık servis yapın. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Poğaça Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça