Sodalı Bayatlamayan Poğaça
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sodalı Bayatlamayan Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

Sodalı Bayatlamayan Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ilık sütün içine 1 yemek kaşığı şekeri koyup üstüne de kuru mayayı dökün ve elinizle biraz karıştırın.
  2. Daha sonra sıvı yağ ve sodayı da döküp yeniden biraz karışmasını sağlayın. Üzerinede un ve tuzu ekleyip hamuru yoğurmaya başlayın. 
  3. Karışım hamur haline geldikten sonra 40 dk.kadar mayalanması için bekletin. 
  4. Daha sonra elinizle açıp içine istediğiniz harcı koyup yuvarlak ya da arzu ettiğiniz şekilde poğaçalarınızı hazırlayın. 
  5. Üstlerine yumurta sarısı sürüp 30 dk. tepsi mayası yapın. 
  6. Daha sonra 170 derece fırında yaklaşık 20-25 dk. pişirin. Afiyet olsun.

Dilerseniz, klasik bayatlamayan poğaça tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça