Patatesli Tuzlu Ayçöreği
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patatesli Tuzlu Ayçöreği Tarifi İçin

Malzemeler

İç malzeme:

Patatesli Tuzlu Ayçöreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patatesleri yıkayıp haşlayın. Soğuyunca soyup rendeleyin. Bir tutam tuz ekleyip karıştırın. Maydanozu ve dereotunu yıkayıp incecik doğrayın.
  2. Peyniri ufalayın. Margarini oda sıcaklığında yumuşatın. Derin bir kapta unla kabartma tozunu harmanlayın.
  3. Margarin, sıvıyağ, yoğurt ve bir tutam tuzu hamur yoğurma kabında karıştırın. Unu ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
  4. Yumurta iriliğinde parçalar koparıp 10-12 cm çapında açın. Yumurtanın sarısı ile akını ayırın.
  5. Patates, peynir, dereotu, maydanoz ve yumurta akını bir kapta iyice karıştırın. Hamurların ortasına bu karışımdan koyup rulo yaparak sarın ve ay şekli verin.
  6. Ay çöreklerini yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.

Afiyet olsun.

Farklı bir tat için, paskalya çöreği tarifini deneyin.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Poğaça Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Çörek Tarifleri

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça