Pastane Poğaçası
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 20 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pastane Poğaçası Tarifi İçin

Malzemeler

İçi için

Üzeri için

Pastane Poğaçası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ilık suyu hamur yoğurma kabına alın. Yoğurdu, şekeri, tuzu, 1 tam yumurta ile 1 yumurtanın akını ve instant kuru mayayı ilave edip çatalla iyice çırpın.
  2. Unun yarısını, oda ısısında yumuşamış tereyağı ile sıvı yağı ekleyin. Tüm malzemeyi birbirine yedirin.
  3. Kalan unu da kontrollü bir şeklide ekleyerek pürüzsüz, ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurmaya devam edin.
  4. Hamuru toparlayıp üzerini nemli bir bezle örtün. Oda ısısında 45 dakika mayalanması için dinlendirin. İç malzemesi için tüm malzemeyi bir kapta karıştırın.
  5. Hamurdan 20 eşit beze hazırlayın. Her bezeyi tezgahın üzerinde, elinizle bastırarak çay tabağından biraz daha büyük olacak şekilde açın.
  6. Ortasını parmak uçlarınızla bastırarak kenarlarına doğru şişkinlik olacak şekilde şekillendirin. Hamurların ortasına istediğiniz iç malzemeden paylaştırın.
  7. Hamurları ikiye katlayın, tam ortasına oklava yardımı ile bastırın ki, pastane poğaçası şeklinde bir hamurunuz olsun.
  8. Hamurların üzerine kalan yumurtanın sarısını sürüp susam veya çörek otu serpin. Bu şekilde oda ısısında yarım saat daha bekletin.
  9. İkinci kez mayalandırdığınız hamurları, önceden ısıtılmış 200 derece fırında, yaklaşık 30 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Poğaça Tarifleri Peynirli Tarifler Kahvaltılık Tarifler Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça