Örgü Açmalar
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 7 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Klasikten vazgeçemeyenler için, pastane usulü açma tarifini buraya bırakıyoruz.

Örgü Açmalar Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Örgü Açmalar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ilık süt ve suyu bir fincanda karıştırın. Mayayı içine ekleyip eriyinceye kadar karıştırın.
  2. Un, tuz ve şekeri geniş bir yoğurma kabına alın. Mayalı karışım, yumurta ve tereyağını ekleyip yoğurun. Gerekirse un ilavesi yapın. Üzerini örterek 45 dakika mayalanmaya bırakın.
  3. Hamuru rulo yapıp 7 parçaya ayırın. Her bir parçayı üçe bölün ve parçaları hafif unlanmış tezgahta yuvarlayarak uzun şeritler haline getirin. 
  4. Örgü yapıp uçlarını birleştirerek simit şekli verin. Yağlı kâğıt serili tepsiye dizin. 20 dakika bekletin.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürün. Çörek otu serpiştirip 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça