Nişastalı Anne Poğaçası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Mis gibi kokusu ve yumuşacık lezzetiyle nefis bir anne poğaçasına kim hayır diyebilir ki? Buğday nişastası, maydanoz ve lor peyniri ile hazırlanan nişastalı anne poğaçası, çay saatlerinin favorisi olacak. Hazırlaması 20, pişirmesi ise yaklaşık 30 dakika olan anne poğaçasını, haşhaş tohumu ve çörek otu ile süslemeyi unutmayın. Malzemeler hazırsa, nişastalı anne poğaçası tarifi için detaylara geçebiliriz.

Yeni tatlar denemek isteyenler için açma poğaça ve tereyağlı peynirli poğaça tarifini de buraya bırakıyoruz. Sizler için sunduğumuz tarifleri ilham almak için kullanabilir, daha fazlası için poğaça tarifleri sayfamızdan yararlanabilirsiniz.

Nişastalı Anne Poğaçası Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Nişastalı Anne Poğaçası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu ve nişastayı yoğurma kabına alın ve ortasını çukur şeklinde açın. Yumurta, zeytinyağı, süt, maya, tuz ve şekeri ekleyip yumuşak bir hamur elde edecek şekilde yoğurun.
  2. Üzerini nemli bir bezle örtüp dinlenmeye bırakın. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzda açıp içine kıyılmış maydanozlu peynirli karışımdan koyup kapatın.
  3. Hamura uzun şekil verin. Kapattığınız kısım alta gelecek şekilde yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Üst kısmına bıçak yardımıyla çizikler yapın.
  4. Bir tatlı kaşığı zeytinyağı ile karıştırdığınız yumurta sarısını üzerine sürüp haşhaş serpin. Yeniden mayalanmaya bırakın.
  5. Dinlenen hamurları 190 dereceye ayarlı soğuk fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Poğaça Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça