Mahlepli Poğaça
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mahlepli Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Mahlepli Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Derin bir yoğurma kabında tereyağı, zeytinyağı, yumurta akları, ve yoğurdu karıştırın. Mahlebi ilave edin. Elediğiniz unu ve tuzu ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. İç harcı için, beyaz peyniri bir kapta çatal yardımıyla ezin. İnce kıydığınız maydanozu ilave edip karıştırın. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle 10 cm’lik yuvarlaklar açın. İçlerine peynirli harçtan koyup yarım ay şeklinde kapatın. Fırın tepsisine dizdiğiniz poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp bolca susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25-30 dakika pişirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Poğaça Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça