Kıymalı Dantel Poğaça
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 15 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kıymalı Dantel Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç harcı için

Üzeri için

Kıymalı Dantel Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Su ve mayayı bir yoğurma kabına alarak maya eriyene kadar karıştırın. Yoğurt, zeytinyağı ve tuzu ilave edip karıştırın. Unu azar azar ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur olacak şekilde yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 50 dakika mayalandırın. İç harcı için kıymayı geniş bir kaseye alın. Rendelediğiniz soğan, tuz ve baharatları ekleyip yoğurun. Dinlenen hamuru unlanmış tezgah üzerine alarak bir merdane yardımıyla ince açın. Şekilli bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesin. Parçaların yarısının üzerine iç harcından yayın. Kalan parçalar ile üzerini kapatın. Açılmaması için kenarlarından iyice bastırın. Üzerlerine bıçakla kesikler atıp yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin. Üzerine eritilmiş tereyağını sıcakken döküp 20 dakika tepside bekletin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Diğer Tarifler Öğle Yemeği Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça