Galeta Unlu Patlıcanlı Poğaça
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Galeta Unlu Patlıcanlı Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Galeta Unlu Patlıcanlı Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Oda ısısında beklettiğiniz margarine ayçiçek yağı, yoğurt, yumurta akı, kabartma tozu, un ve tuzu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamuru iyice yoğurduktan sonra hamuru dörde bölüp merdane ile açın. İçerisine küp doğrayıp zeytinyağında sotelediğiniz patlıcan, biber ve soğanlı harçtan ekleyin. Üzerine yumurta sarısı sürüp galeta unu serpin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Dilerseniz, klasik patlıcanlı poğaça tarifini deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Atıştırmalık Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Çay Saati Tarifleri Poğaça Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça