Galeta Unlu Kıymalı Poğaça
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 20 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İç harcı kıyma ile hazırlanan bu poğaçanın dışı susam ile kaplanır. Çayın yanında sunabileceğiniz galeta unlu kıymalı poğaçayı, defterinize eklemeyi unutmayın.

Galeta unlu poğaça tarifine de göz atın.

Galeta Unlu Kıymalı Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

İçi için

Üzeri için

Galeta Unlu Kıymalı Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mayayı ılık şekerli suyun içinde eritin. Oda ısısında 15 dakika köpürmesi için bekleyin. Oda ısısında yumuşamış tereyağını, sıvı yağı, 1 yumurtayı ve yoğurdu hamur yoğurma kabında karıştırın.
  2. 2 bardak unu ve mayalı karışımı ekleyin. Spatula ile karıştırın. Daha sonra kontrollü olarak azar azar un ekleyerek, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini bir bezle örtün. Oda ısısında yarım saat mayalanması için dinlendirin.
  3. İç malzemesi için kıymayı, sıvı yağda kavurmaya başlayın. Yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip kavurmaya devam edin. Tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  4. Dinlendirdiğiniz hamurdan 20 eşit beze hazırlayın. Her bezeyi tezgahın üzerinde parmak uçlarınızla yuvarlak olacak şekilde açın.
  5. İç malzemeyi de hamurun ortasına paylaştırın. Hamuru top şeklinde toparlayın. Poğaça hamurlarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
  6. Bu şekilde ikinci kez mayalanması için yarım saat daha dinlendirin. Mayalanma süreci biten hamurların üzerlerine önce yumurta sarısı sürün, sonra da galeta unu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 25 dakika pişirip ılık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Poğaça Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Kahvaltılık Tarifler Atıştırmalık Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça