Ev Poğaçası Tarifi
Selin Hıdır
2282 Tarif       1 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yumuşacık dokusu, mis gibi kokusu ve pratik hazırlanışıyla her evin vazgeçilmezi olmaya aday bu ev poğaçası tarifi, hem kahvaltılarda hem çay saatlerinde lezzetli bir eşlikçi olacak. Farklı iç harçlarla zenginleştirilebilen ve dilediğiniz gibi şekillendirebileceğiniz ev poğaçası tarifi, evde yapılan klasik hamur işlerinin en sevilenlerinden biri olarak sofranızda yerini alacak. Peki; ev poğaçası nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Kolay Poğaça tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon ev poğaçası kaç kaloridir?

Bir porsiyon ev poğaçası 220 kaloridir.

Ev Poğaçası Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için:

İç harç seçenekleri:

Üzeri için:

Süt Alternatifleri:

Su Alternatifleri:

Sıvı Yağ Alternatifleri:

Un Alternatifleri:

Toz Şeker Alternatifleri:

Tuz Alternatifleri:

Maya Alternatifleri:

İç Harç Alternatifleri:

Susam & Çörek Otu Alternatifleri:

Ev Poğaçası Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Geniş bir yoğurma kabına ılık süt, ılık su, sıvı yağ, şeker ve mayayı alın. Karıştırarak 5 dakika bekletin.
  2. Ardından tuzu ve kontrollü şekilde unu ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  3. Hamurun üzerini örtün ve 30 dakika kadar mayalanmaya bırakın (hamur 2 katına çıkmalı).
  4. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alın. İstediğiniz iç harcı koyarak kapatın ve yuvarlayın.
  5. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam ya da çörek otu serpin.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece (alt-üst ayar) fırında yaklaşık 25 dakika, üstü kızarana kadar pişirin ve servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Fırından çıktıktan sonra 5–10 dakika dinlendirip ılık halde servis ederseniz, yumuşak dokusu ve iç malzemesi en iyi şekilde hissedilir.
  • Zeytin, domates, salatalık ve peynirle birlikte zengin bir kahvaltı tabağında sunabilirsiniz. Özellikle çay eşliğinde harika olur.
  • Küçük ve iç harçsız (veya sade peynirli) minik poğaçalar, çocukların beslenme çantası için idealdir.
  • Poğaçayı yoğurtlu sarımsak sosu, domatesli acı sos ya da labneli dip soslarla sunarak farklılaştırabilirsiniz.
  • Pişirdikten sonra soğuyunca dondurup, daha sonra ısıtarak ilk günkü tazeliğiyle sunabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Maya, ılık sıvılarda daha iyi aktive olur. Çok sıcak olursa mayayı öldürür, çok soğuk olursa kabarmaz.
  • Sert hamur kabarmaz; çok yumuşak olursa da şekil veremezsiniz. Ele hafif yapışan kıvam en idealdir.
  • Şekil verdikten sonra tepside 10–15 dakika bekletmek, fırında daha iyi kabarmasını sağlar.
  • Üzeri daha parlak ve yumuşak olur. İstersen sarının içine 1 çay kaşığı pekmez de ekleyebilirsin.
  • Soğuk fırına giren poğaça geç kabarır veya sert olur. 180–190°C arası en ideal ısıdır.
  • Poğaça içi pişme sırasında hamuru ıslatırsa, altı hamur kalabilir. Patates veya peynirli harçlar ideal yoğunlukta olmalı.
  • Hamuru yoğururken unu azar azar ilave edin. Fazla un poğaçanın sert olmasına neden olur.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler Sizden Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Poğaça Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Pratik Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Labneli Yeşil Poğaça Tarifi
Dereotlu Sirkeli Kıyır Poğaça Tarifi
Kuru Mayalı Puf Poğaça Tarifi
Pastane Poğaçası Tarifi
Kek kalıbında poğaça Tarifi
Az Malzemeli Poğaça Tarifi