Dereotlu Ve Kabaklı Poğaça
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Videolu anlatımıyla pratik dereotlu poğaça tarifine göz atmayı unutmayın.

Dereotlu Ve Kabaklı Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Dereotlu Ve Kabaklı Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağı, yumurta ve sütü yoğurma kabına alıp karıştırın. Kabartma tozu, tuz ve unu ekleyerek yoğurun.
  2. Üzerini kapatıp dinlendirin. Kabakları rendeleyip suyunu süzdürün. Peynir, pul biber, dereotu ve tuzu ekleyip karıştırın.
  3. Hamurdan cevizden büyük parçalar koparın. Çay tabağı büyüklüğünde açın. Yarısına kabaklı harçtan paylaştırıp ay şeklinde kapatın.
  4. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Poğaça Tarifleri Kabaklı Tarifler Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça