Dereotlu Peynirli Minik Poğaça
Tuğçe Evrim YILMAZ Aşçı
75 Tarif       11 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çay saatine nefis minik poğaçalar.

Dereotlu Peynirli Minik Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

Dereotlu Peynirli Minik Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Dereotu ince ince kıyılır.
  2. Havuç rendelenir.
  3. Bir kaba tereyağı, yoğurt, yumurtanın beyazı ve zeytinyağı koyulur.de.       
  4. Elle iyice karıştırılır.
  5. Dereotu, havuç, kaşar peyniri, beyaz peynir eklenir ve elle karıştırmaya devam edilir.
  6. Tuz eklenir.
  7. Azar azar un eklenir ve hamur yoğrulur. ( Hamur kulak memesi kıvamında olmalıdır)
  8. Hamurun kıvamı olunca kabartma tozu eklenir ve hamur yoğurmaya devam edilir.
  9. Hamurdan çok küçük bezeler alınır ve yuvarlayarak minik poğaçalar elde edilir.
  10. Poğaça hamurları yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. (Dilerseniz poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürebilirsiniz)
  11. Isınmış fırına koyularak 180 derecede pişirilir.

Tarif Kategorileri

Sizden Lezzetler Çay Saati Tarifleri Poğaça Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Pratik Hamur İşi Tarifleri Sizden Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça