Çikolatalı Poğaça
Selin Hıdır
869 Tarif       0 Takipçi
Çikolatalı Poğaça
Hazırlanma Süresi : 1 saat 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çikolatalı Poğaça Tarifi: Yumuşacık dokusu, içinden akan enfes çikolata dolgusu ve mis gibi kokusuyla çay saatlerine tatlı bir dokunuş arayanların favorisi olacak bu çikolatalı poğaça tarifi, hem çocukların hem de büyüklerin kalbini fethedecek. İster kahvaltıya neşe katmak için ister ani tatlı krizlerini bastırmak için deneyin, bu çikolatalı poğaça tarifi ile fırından çıkan her lokma, mutluluğun ta kendisi olacak! Peki; çikolatalı poğaça nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Kruvasan Poğaça tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon çikolatalı poğaça kaç kaloridir?

Bir porsiyon çikolatalı poğaça 250 kaloridir.

Çikolatalı Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

Çikolatalı Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ilık süt, sıvı yağ, toz şeker ve mayayı bir kaba alın. Karıştırarak mayanın aktifleşmesini sağlayın ve 10 dakika kadar bekletin.
  2. Karışıma tuz, yoğurt ve kabartma tozunu ekleyin. Ardından azar azar un ilave ederek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  3. Hamurun üzerini kapatıp, sıcak bir ortamda yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Hamur iki katına çıkmalı.
  4. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. İçlerine birer parça çikolata koyarak kapatın. 
  5. Şekil verdiğiniz poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 180 derece’de önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20–25 dakika, üzerleri kızarana kadar pişirin.
  6. Poğaçalar fırından çıktıktan sonra bir süre soğumaya bırakın, ardından sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Özellikle hafta sonu kahvaltılarına tatlı bir dokunuş katmak isterseniz, çikolatalı poğaçaları taze demlenmiş çayla veya filtre kahveyle birlikte sunabilirsiniz.
  • İçindeki çikolata hafif akışkanken, yani poğaçalar ılık haldeyken servis ederseniz çok daha lezzetli olur.
  • Üzerine pudra şekeri serpip minik süt kutuları eşliğinde sunarak çocuklar için eğlenceli bir tabak hazırlayabilirsiniz.
  • Yanında bir top vanilyalı dondurma ve birkaç dilim muzla tabakta sunup, sıcak-soğuk kontrastı yaratabilirsiniz.
  • Mini boy yaparsanız, çay sofralarında veya davetlerde porsiyonluk tatlı ikramı olarak da kullanabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Bitter çikolata fazla erimeyeceğinden daha kuru iç dolgulu olurken; sütlü çikolata daha fazla akar ve tatlılık artırır. İç dolguyu damak zevkinize göre belirleyin.
  • Ele hafif yapışan yumuşak bir hamur yoğurun; fazla un koyarsanız poğaçalar sert olur.
  • Çikolata miktarını çok fazla koyarsanız poğaça patlayabilir ya da pişme sırasında dışarı akabilir. Yeterli ama ölçülü miktarda kullanın.
  • Hamurun iyice kabarması yumuşak ve pofuduk bir doku sağlar. Özellikle soğuk havalarda mayalanma süresini biraz daha uzatabilirsiniz.
  • Yumurta sarısına birkaç damla sıvı yağ ekleyip sürerseniz daha parlak ve hafif çıtır bir üst yüzey elde edersiniz.
  • Poğaçalar 1-2 gün içinde tüketilmeli. Eğer daha uzun süre saklamak isterseniz, piştikten sonra dondurup ihtiyaç anında çözdürerek fırında kısa süre ısıtabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çikolatalı Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Poğaça Tarifleri Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Tatlı Hamur İşi Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler

Benzer Tarifler

Mayalı Patlıcanlı Poğaça
Zeytinyağlı Dereotlu Poğaça
Pastane Usulü Dereotlu Poğaça
Serçe Poğaçası
Sirkeli Dereotlu Poğaça
Kremalı Poğaça