Çiçek Poğaça
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çiçek Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç harcı için

Üzeri için

Çiçek Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir karıştırma kabına alarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun.
  2. Üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat dinlendirin. İç harcı için haşlanmış patatesleri geniş bir kaseye alıp ezin.
  3. Zeytinyağı, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın.
  4. Hafif unlamış tezgah üzerinde çay tabağından biraz daha büyük olacak şekilde elinizle açın.
  5. Ortasına bir yemek kaşığı kadar patatesli harçtan koyup kenarları ortada toplayarak kapatın.
  6. Kapattığınız tarafı alta getirerek elinizle hafif bastırın. Bıçakla 6-7 kesik atın. Her kesiği aynı yöne doğru yan çevirin.
  7. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayıp poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  8. Üzeri için yoğurt ve yumurta sarısını bir kasede çırpıp poğaçaların üzerine sürün.
  9. Ay çekirdeği içi ve haşhaş tohumu serpip önceden ısıtılmış 200 dereceye fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Poğaça Tarifleri

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça