Cevizli Kepek Unlu Poğaça
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Cevizli Kepek Unlu Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Cevizli Kepek Unlu Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Geniş bir kaba, oda sıcaklığındaki tereyağı, zeytinyağı, yoğurt, tuz, limon suyu, kabartma tozu, kırmızı pul biber, kıyılmış dereotunu ve 1 yumurta akını ekleyip iyice karıştırın. Un ve kepek ununu ilave edip hamur kıvam alana kadar yoğurun. İç harcı için kurutulmuş domatesi ince kıyın. Peyniri çatal yardımıyla ezin. Kıyılmış ceviz ve zeytinyağını ekleyip tüm malzemeyi karıştırın. Hamurdan küçük toplar alarak elinizle ince yuvarlaklar açın. Ortasına iç malzemeden koyarak yarım ay şeklini verin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak ya da ılık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Poğaça Tarifleri Diyet Yemekleri Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça