Cepli Poğaça
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Cepli Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Arası için

Üzeri için

Cepli Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamuru için yumurta akı, zeytinyağı, süt ve mayayı geniş bir yoğurma kabında karıştırın.
  2. Toz şeker ve unu ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur olacak şekilde yoğurun.
  3. Hamur toparlanmaya başladığında üzerini nemli bir bezle örtüp 45 dakika dinlendirin.
  4. Mayalanan hamuru unlanmış tezgah üzerine alıp elinizle yuvarlak açın. Arasına domates, salatalık ve dil peyniri yerleştirip önce uzunlamasına sonra enine ikiye katlayın.
  5. Cepli poğaçalarınızı yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzeri için yumurta sarısı ve sütü bir kasede karıştırıp poğaçaların üzerine sürün.
  6. Çörek otu serpip önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Kahvaltılık Tarifler Atıştırmalık Poğaça Tarifleri Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça