Beğendili Poğaça
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Beğendili Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Patlıcan beğendi için

Üzeri için

Beğendili Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur için tereyağını oda ısısında yumuşatın. Elenmiş un, kabartma tozu ve tuzu hamur yoğurma kabında harmanlayın.
  2. Ortasını havuz gibi açıp tereyağı, yumurta, yoğurt ve zeytinyağını ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  3. Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.
  4. Beğendi için patlıcanları yıkayıp kurulayın. Közleyip ılınmaya bırakın. Kabuklarını soyup çatalla ezin.
  5. Tereyağını sos tenceresinde eritip unu ilave edin. 1-2 dakika karıştırın.Sütü azar azar ekleyerek koyu bir beşamel sos hazırlayın.
  6. Ocaktan alıp rendelenmiş peyniri ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  7. Hamuru küçük bezelere ayırın. Elinizde yuvarlayıp çay tabağı büyüklüğünde açın.İç malzeme ekleyip kapatın.
  8. Hamur ve malzeme bitene kadar işlemi tekrar edin. Poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam ve ayçiçekirdeği içi serpiştirin.
  9. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Poğaça Tarifleri Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Atıştırmalık

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça