Bayatlamayan Sütsüz Poğaça Tarifi
Selin Hıdır
1156 Tarif       0 Takipçi
Bayatlamayan Sütsüz Poğaça Tarifi
Hazırlanma Süresi : 1 saat 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kahvaltılardan okul beslenmelerine, çay saatlerinden piknik sofralarına kadar her öğünde gönül rahatlığıyla tüketebileceğiniz bu bayatlamayan sütsüz poğaça tarifi, süt içermeyen formülüyle hem ekonomik hem de uzun ömürlü bir seçenek sunar. İç harcını damak tadınıza göre çeşitlendirebileceğiniz bayatlamayan sütsüz poğaça tarifi, yumuşak dokusu ve ertesi gün bile taptaze kalan lezzetiyle sık sık başvuracağınız pratik tariflerden biri olacak. Peki; bayatlamayan sütsüz poğaça nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...  

Yumurtasız Poğaça tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon bayatlamayan sütsüz poğaça kaç kaloridir?

Bir porsiyon bayatlamayan sütsüz poğaça 320 kaloridir.

Bayatlamayan Sütsüz Poğaça Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

İç harç için:

Üzeri için:

Bayatlamayan sütsüz poğaça tarifi malzemeleri için alternatif öneriler:

Un yerine alternatifler:

Su yerine:

Sıvı yağ yerine:

İç harç için alternatifler:

Yumurta sarısı (üzeri için) yerine:

Üzeri için alternatifler:

Bayatlamayan Sütsüz Poğaça Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ilık su, maya ve toz şekeri karıştırıp 10 dakika mayanın aktive olmasını bekleyin. Köpürmeye başlayınca un ve tuzu ekleyin.
  2. Sıvı yağı ve yumurta akını ilave edip yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Gerekirse un ekleyin.
  3. Hamuru streç filmle kapatıp, sıcak bir yerde yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın. Hamur iki katına çıkmalı.
  4. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içine istediğiniz iç harcı koyun.
  5. Poğaçaları şekillendirip yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin. 
  7. Fırından çıkan bayatlamayan sütsüz poğaçalar servise hazır. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Domates, salatalık, zeytin, bal, reçel ve taze demlenmiş çay eşliğinde sade veya peynirli iç harçlı poğaçalarla mükemmel bir başlangıç yapabilirsiniz.
  • Bayatlamadığı için ertesi gün de aynı tazelikle tüketilebilir; beslenme çantasına konabilir.
  • Çay saati, toplantı veya piknik için küçük boyda yapıp sade veya farklı iç harçlarla çeşitlendirebilirsiniz.
  • Tuzlu poğaçalar ayranla iyi gider; ayrıca domates suyu ya da soğuk naneli limonata ile de ferah bir uyum sağlar.
  • Servisten hemen önce fırında 3–5 dakika ısıtırsanız tazeliği ve kokusu canlanır.
  Püf Noktası
  • Hamurun daha uzun süre yumuşak kalmasını sağlar. Süt içermediği için poğaça daha geç bayatlar.
  • Hamurda yeterli yağ olması yumuşak dokuyu korur. Az yağlı olursa çabuk kuruyabilir.
  • Ele yapışmayan, yumuşak kıvamda bir hamur elde edin. Mayalanmayı aceleye getirmeyin. 1 saat kadar bekletin, hacmi iki katına çıkmalı.
  • Şekil verdikten sonra 15 dakika dinlendirerek fırına verirseniz çok daha kabarık ve içi pamuk gibi olur.
  • Üstü altın rengini aldığında fırından alın. Uzun süre fırında kalırsa kurur ve bayatlamaya başlar.
  • Soğuduktan sonra poğaçaları bez torba, kapaklı kutu ya da streçle hava almayacak şekilde sararak saklayın.
  • Dondurmak isterseniz piştikten sonra soğutup tek tek streçleyin; çözdürüp hafif ısıtarak tazeliğini koruyabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Poğaça Tarifleri Pratik Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Atıştırmalık Hamur İşi Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Diyet 10 Dakika Poğaçası Tarifi
Lor Peynirli Dereotlu Poğaça Tarifi
10 Dakikada Mayasız Puf Poğaça Tarifi
Mısır Unlu Kaşarlı Poğaça Tarifi
Ispanaklı Fit Poğaça Tarifi
Karbonatlı Poğaça Tarifi