Ayranlı Çekirdekli Poğaça
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ayranlı Çekirdekli Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

Ayranlı Çekirdekli Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Ayranı bir yoğurma kabına alın. Karbonat ve limon suyunu ekleyip çatalla çırpın. Yumurta akı, rendelenmiş kaşar peyniri, ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu ekleyin. Tuz, kırmızı pul biber, kekik, nane, ay çekirdeğini ve zeytinyağını ilave edip çatalla karıştırmaya devam edin. Unu da azar azar ilave edin. Yoğurarak, çok yumuşak, hafif ele yapışan bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parçaları ince uzun hale getirin ve fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Poğaça Tarifleri

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça