Ton Balıklı Pizza
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ton balığı, salata ve hamur işi tariflerinde sık sık kullanılır. Omega 3 ve B vitamini bakımından zengin olan bu besin, diyet listelerinin de vazgeçilmezidir. Zihinsel gelişimi olumlu yönde etkiler. Malzemeler tamamsa, ton balıklı pizza tarifine başlayabiliriz.

Ton Balıklı Pizza Tarifi İçin

Malzemeler

Pizza hamuru için

Üzeri için

Ton Balıklı Pizza

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin bir kaba unu eleyin. Tuz, toz şeker ve mayayı ekleyip harmanlayın. Ortasını havuz şeklinde açtıktan sonra ayçiçek yağı ve sütü ekleyin.
  2. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar ılık suyu yavaşça ekleyin ve yoğurun. Mayalanması için üzerine nemli bir bez örterek 45 dakika hamuru dinlendirin.
  3. Hamuru ikiye bölün. Üzerine hafifçe un serperek merdaneyle 30 cm çapında açın. Hamurları yağlı kağıt konulmuş fırın tepsilerine alın.
  4. Üzerlerine domates sosunu sürün. Üzerine bir miktar kaşar peyniri ekleyin. Sırasıyla mısır, ton balığı, kapari ve kalan kaşar peynirini de ekleyerek önceden ısıtılmış 210 derece fırında 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
  5. Tarifte kullanabileceğiniz pizza sosunu da notlarınıza ekleyin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Hamur İşi Tarifleri Pizza Tarifleri Balık Yemekleri Ton Balıklı Tarifler Çocuk Yemekleri

Benzer Tarifler

Sucuklu Pizzeta
Dana pöç pizzetta
Yılbaşı pizzası
Krepyoka pizzası
Deep Dish Pizza
Karnabahar pizza