Tavuklu Ve Mantarlı Pizza
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ülkemizde en çok Antalya'da yetiştirilen mantar, birçok yemeğin içerisinde kendisine yer bulur. Protein, demir ve çinko değeri yüksek olan bu besin, sindirimi düzenlemesiyle de bilinir. Hazırsanız, İtalyan usulü nefis tavuklu ve mantarlı pizza tarifine geçebiliriz.

Tavuklu Ve Mantarlı Pizza Tarifi İçin

Malzemeler

200 gr pizza hamuru

Üzeri için:

Tavuklu Ve Mantarlı Pizza

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ev yapımı pizza hamuru tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
  2. Klasik pizza hamurunu hazırlayın. Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Domatesleri soyup rendeleyin. Soğan ve sarımsağı zeytinyağında pembeleştirin.
  3. Domates, domates salçası ve acı sosu ilave edip 5 dakika pişirin. Tavuk etini haşlayıp küp küp kesin. Mantarları temizleyip dilimleyin.
  4. Kokteyl zeytinleri dilimleyin. Dil peynirini küçük küçük kesip kaşarpeynirle harmanlayın.
  5. Hamurları fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine domates sosunu sürüp peynirin yarısını serpin.
  6. Tavuk, mantar, zeytin ve mısırı paylaştırın. Peyniri serpiştirin. 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Servis yapın.
Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Hamur İşi Tarifleri Tavuk Yemekleri Pizza Tarifleri Mantarlı Tarifler Pratik Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Sucuklu Pizzeta
Dana pöç pizzetta
Yılbaşı pizzası
Krepyoka pizzası
Deep Dish Pizza
Karnabahar pizza