Zeytinli Ve Kıymalı Mini Pideler
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet, kahvaltı sofraları için harika bir tarif sunuyor. Zeytinli ve kıymalı kapalı pide tarifi ile siz de enfes bir sofra hazırlayabilirsiniz.
Zeytinli Ve Kıymalı Mini Pideler Tarifi İçin

Malzemeler

Pide hamuru için 

Servis için

Zeytinli Ve Kıymalı Mini Pideler

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir kase içerisine ılık sütü, toz şekeri ve mayayı ekleyip karıştırın. Hamur yoğurma makinesinin kabına mayalı karışımı, unu, yoğurdu, yumurtayı, kabartma tozu ve tuzu ekleyip, yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğurun.
  2. Hamurunuz sıkı ve kuruysa birkaç çorba kaşığı süt ya da su ilave edebilirsiniz. Tam tersi durumda 1-2 çorba kaşığı un ilave edebilirsiniz.
  3. Hamuru, yoğurma makinesi yerine elinizde yoğurarak da hazırlayabilirsiniz. Hamurunuz hazır olduğunda hiç beklemeye gerek kalmadan kullanabilirsiniz.
  4. Kıyılmış soğanı ve rendelenmiş sarımsağı, zeytinyağı ve tereyağı ile birlikte kızgın tavaya alın ve pembeleşene kadar kavurun. Ardından kıymayı ilave edin.
  5. Kıymanın topaklanmasını engelleyecek şekilde kaşığın tersiyle ezerek karıştırın. Kıyma iyice kavrulup suyunu çektiğinde baharatlarını ve tuzunu ekleyip ılınması için kenara alın.
  6. Kıymalı harca incecik kıyılmış bir demet maydanoz, irice doğranmış ceviz ve yine aynı şekilde iri doğranmış ızgara zeytini ekleyerek karıştırın.
  7. Pide hamurundan (Her biri 30 g) cevizden biraz daha büyük 30 eşit parça koparın. Hamur toplarını yuvarlayıp ince uzun şeritler hazırlayın ve merdaneyle inceltin. 
  8. Hamurun ortasına 2 yemek kaşığı kıymalı zeytinli harçtan ekleyerek hamurun iki uzun kenarını pide şekli vererek ortasına doğru parmaklarınızla bastırarak kapatın.
  9. Pişerken açılmaması için iyice bastırmanız gerekiyor. Önceden 200 derecede ısınmış fırında kızarana kadar, 10-15 dakika kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz üzerine tereyağı sürerek sıcak sıcak servis yapın.
    Leziz kıymalı pide tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Pide Tarifleri Çay Saati Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Zeytinli Tarifler

Benzer Tarifler

Şerbetli Pide
Cicirya Pidesi
Nazilli Pidesi
Haçapuri (Gürcü Pidesi)
Mayasız hamurla peynirli pide
Kavurmalı Hıtap