Zeytinli Focaccia
Hazırlanma Süresi : 1 saat 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İtalyan ekmeği olarak bilinen focaccia genellikle sade bir şekilde sunulur. Ana yemeklerin yanında servis edilir. Üst kısmı zeytin ve baharatlarla tatlandırılan zeytinli focaccia tarifine başlayabiliriz.

Zeytinli Focaccia Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Zeytinli Focaccia

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bazı hamurişleri tarifleri fazlaca zaman ve emek ister. Bu da onlardan biri. Mayayı suda eritin. Tuz, şeker, zeytinyağı ekleyip karıştırın.
  2. Azar azar unu ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Üzerini örterek 40 dakika mayalandırın.
  3. Hamuru 32 x 22 cm’lik diktörtgen şeklinde açın ve yağlanmış tepsiye yerleştirin. Üzerine zeytinyağı sürün.
  4. Rendenin ince tarafıyla havucu hamurun üzerine rendeleyin. Zeytinleri dizin. Kekik, biberiye, karabiber ve tuz serperek hamuru 20 dakika dinlendirin.
  5. 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Taze biberiye yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Ekmek Tarifleri Zeytinli Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Şerbetli Pide
Cicirya Pidesi
Nazilli Pidesi
Haçapuri (Gürcü Pidesi)
Mayasız hamurla peynirli pide
Kavurmalı Hıtap