Yumuşak Pide Hamuru
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Evdeki malzemelerle yumuşacık bir pide hazırlamaya ne dersiniz? Pide tariflerinin ana malzemesi olan pide hamurunu, hazır almak yerine kendi ellerinizle kolayca hazırlayabilirsiniz. Yaş maya, ılık süt ve un ile hazırlanan pide hamurunun içi yumuşacık dışı ise çıtır çıtırdır. Hazırladığınız hamurları kıyma, patates, kaşar peyniri, sucuk veya karışık olarak doldurabilirsiniz. Listedeki malzemeleri hazırladıysanız, evde yumuşacık pide hamuru yapımına başlayabiliriz.

1 Porsiyon Pide Hamuru Kaç Kaloridir?

Hazırladığınız hamur ile kaşar peynirli pide veya ev yapımı etli pide tarifini deneyebilirsiniz. 

Yumuşak Pide Hamuru Tarifi İçin

Malzemeler

Yumuşak Pide Hamuru

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin bir kap içerisine ılık su, süt ve mayayı ekleyin. 5 dakika mayanın çözülmesi için bekleyin.
  2. Maya çözüldükten sonra kabın içerisine yağ, şeker ve tuzu ilave edin.
  3. Ardından yavaş yavaş unu ekleyerek hamuru yoğurun.
  4. Hamur, ele yapışmayacak bir kıvama geldiğinde üzerini streç ile hava almayacak şekilde kapatın ve en az 30 dakika dinlendirin.
  5. Hamur iki katı büyüklüğe çıktığında, 8 parçaya bölün.
  6. Tezgahın üzerini unlayın ve böldüğünüz parçaları uzunlamasına açın. Hamurun inceliğine kendi zevkinize göre karar verin.
  7. Açtığınız hamuru iç harç ile doldurun ve fırın tepsisine dizin. 15 dakika daha bekletin ve önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  8. Hazırladığınız hamurların içini, kıymalı iç harç ile doldurabilirsiniz. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Özellikle su ve süt ılık bir şekilde kullanılmalıdır.
  • Mayanın daha çabuk çözülmesini istiyorsanız, instant maya kullanabilirsiniz.
  • Hamuru mayalamaya bırakırken, streç veya nemli bez ile örtün. Bu sayede kurumasını önleyebilirsiniz.
  • Hazır satılan pidelerin şeklinden yapmak için, pidenin ortasını ince kenarlarını ise daha kalın bırakın.
  • Daha yumuşak ve kabuksuz bir hamur istiyorsanız fazla yoğurmaktan kaçının.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Hamur İşi Tarifleri Pide Tarifleri Pratik Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Şerbetli Pide
Cicirya Pidesi
Nazilli Pidesi
Haçapuri (Gürcü Pidesi)
Mayasız hamurla peynirli pide
Kavurmalı Hıtap