Yassıören Damat Pidesi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Damat pidesi; et, kuyruk yağı ve pirinç ile hazırlanan bir yemektir. Yassıören ile özdeşleşen bu yemek, börek çeşitlerine de benzer. Hazırsanız, damat pidesi nasıl yapılır birlikte görelim.

Yassıören Damat Pidesi Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Yassıören Damat Pidesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un, su ve tuzu karıştırıp yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edin. Gerekirse su ilave edin. 10 dakika dinlendirin.
  2. Eti kuyruk yağı ile kavurup karabiber ekleyin. Tuz ile tatlandırın. Pirinci bol suda haşlayıp suyunu süzün. Pirinç ile eti harmanlayın.
  3. Hamuru üç bezeye ayırın. Oklava ile açıp tereyağı ile yağladığınız tepsiye yerleştirin. Üzerine pirinçli harcın yarısını yayın.
  4. İkinci hamur bezesini açıp üzerine kapatın ve kalan harcı üzerine aktarın.
  5. Son hamuru açın ve üzerine kapatarak ocak üzerinde çevirerek pişirin.
  6. Alt tarafı pişince başka bir tepsiye aktarıp diğer tarafını da aynı şekilde pişirin. Dilimleyerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Kuzu eti ile hazırlanan kuşbaşı etli pide tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Hamur İşi Tarifleri Et Tarifleri Çay Saati Tarifleri Pide Tarifleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Şerbetli Pide
Cicirya Pidesi
Nazilli Pidesi
Haçapuri (Gürcü Pidesi)
Mayasız hamurla peynirli pide
Kavurmalı Hıtap