Tavuklu Pide
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tarife başlarken ihtiyaç duyacağınız ev yapımı pide hamuru tarifini notlarınız arasına ekleyin. Malzemeleriniz hazırsa, adım adım tavuklu pide tarifine başlayabiliriz.

Tavuklu Pide Tarifi İçin

Malzemeler

Tavuklu Pide

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavuk etini haşlayıp küçük küpler halinde doğrayın. Soğanları soyup kıyın. Sivri biberi temizleyip ince ince doğrayın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. 
  2. 4 kaşık Hüner'i tavada eritip soğanı pembeleştirin. Sivri biberi ekleyip kavurun. Domates, tavuk eti, tuz ve köriyi ilave edip pişirin.
  3. Hamurdan 8 parça koparıp bezeler yapın. Un serpilmiş zemine alıp merdane ile lahmacun büyüklüğünde açın. 
  4. Tavuklu harcı hamurların üzerine paylaştırın. Hazırladığınız pideleri hafifçe yağlanmış tepsiye yerleştirip kenarlarına yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kenarları kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Pide Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tavuk Yemekleri

Benzer Tarifler

Şerbetli Pide
Cicirya Pidesi
Nazilli Pidesi
Haçapuri (Gürcü Pidesi)
Mayasız hamurla peynirli pide
Kavurmalı Hıtap