Patlıcanlı Pide
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Patlıcan, kalp ve damar sağlığını koruyan bir sebzedir. Genellikle et ve sebze yemeklerinde kullanılır. Hazırsanız, patlıcanlı pide tarifine başlayalım. 

Patlıcanlı Pide Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç harcı için

Kenarları için

Patlıcanlı Pide

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Hamur için gerekli malzemeyi derin bir kapta yoğurup yarım saat dinlendirin. Közlenmiş patlıcanların kabuğunu soyup içini çatalla ezin. Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın. Biberi doğrayın. Domates ile biberi patlıcana ilave edin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Hamurdan parçalar koparıp unladığınız tezgahta oval şekilde açın. Ortasına patlıcanlı harçtan paylaştırıp kenarlarını kıvırın. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Pide Tarifleri Patlıcanlı Tarifler Fırın Yemekleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Hamur İşi Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Şerbetli Pide
Cicirya Pidesi
Nazilli Pidesi
Haçapuri (Gürcü Pidesi)
Mayasız hamurla peynirli pide
Kavurmalı Hıtap