Kepekli Ramazan Pidesi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Dilerseniz, ev yapımı ramazan pidesi tarifini de deneyebilirsiniz.

Kepekli Ramazan Pidesi Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Pişirmek için

Kepekli Ramazan Pidesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Süt ve suyu bir tencereye alıp hafif ısıtın. Tereyağı ve toz şekeri ilave edip karıştırdıktan sonra kenara alın.
  2. Derin bir karıştırma kabında unlar, tuz ve mayayı harmanlayın. Sütlü karışımı yavaş yavaş ilave ederek yoğurun.
  3. Üzerini nemli bir bez örterek 50 dakika mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru tahta kaşıkla karıştırıp kabarıklığını alın.
  4. Fırın tepsisini hafif yağlayıp kepekli unu serpin. Hazırladığınız hamura pide şekli verip unladığınız tepsiye yerleştirin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Fırından çıkarmadan önce üzerine fırça ile zeytinyağı sürün.
  6. Susam ve çörek otu serpip 5 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Diyet Yemekleri Pide Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Şerbetli Pide
Cicirya Pidesi
Nazilli Pidesi
Haçapuri (Gürcü Pidesi)
Mayasız hamurla peynirli pide
Kavurmalı Hıtap